onsdag 7 april 2010

Lägg på minnet

Man kanske borde ha veckans veggie tanke typ? Detta tyckte jag var väldigt intressant med tanke på att många klagar på att jag inte får i mig tillräckligt med vitaminer och mineraler trots att jag äter extra kosttillskott, enjoy readers! ;)


En av de största missuppfattningarna om vegetarism är att man inte får i sig tillräckligt med näring, och att man blir sjuk, blek och svag. Praktisk erfarenhet visar dock på det motsatta förhållandet. Vi kan se att de största, starkaste och mest långlivade djuren (elefanter, oxar, hästar etc.) är vegetarianer. Vegetarianer har helt enkelt bättre uthållighet, eftersom deras kroppar inte behöver slösa energi på att bearbeta och föra ut alla de gifter man får i sig då man äter kött.

Från bönor, nötter och mjölk får vi protein som är lättillgängligt för människan. Speciellt om du kombinerar ris och bönor, får du i dig all näring du behöver. All tillgänglig statistik om människans hälsotillstånd och matvanor visar sambandet mellan köttätande och sjukdomar .Vegetarianer har den lägsta sjukdomsfrekvensen. Många sjukdomar, som hjärtsjukdomar, cancer, njursjukdomar och ledbesvär, kommer från köttätande. Då man äter kött lagras överflödigt animaliskt fett i kroppen. Då kroppen inte kan bryta ner detta fett, kommer det så småningom att utgöra en beläggning på blodkärlens väggar. Detta är den främsta orsaken till högt blodtryck, slaganfall och hjärtsjukdomar. Statistiken visar också att dessa sjukdomar är mycket vanliga hos köttätare men så gott som obefintliga hos vegetarianer. I kött tillsätts nitrit och andra kemikalier som är cancerframkallande. Människor har samma slags tarmsystem som de växtätande djuren Då köttet stannar alltför länge i tarmarna, avger de toxiner -giftiga ämnen som bl. a. överbelastar njurarna. Detta kan så småningom leda till gikt, artrit, reumatism och cancer i tjocktarmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar